onsdag den 29. august 2012

Havtorn marmelade

Så fik jeg endelig taget et billede af resultatet af det lille forsøg med Havtorn.

Jeg skal ærlig indrømme, at jeg var ved at give lidt op, det tog af 2-3timer bare at plukke bærene af grenene også gav det kun 900g bær (har dog ligeså mange grene der nu ligger i dybfryseren hos mine forældre til senere produltion).
Efter mange forskellige forsøg med at plukke bærrene af grenene, havde jeg altså klart størst udbytte af en lille brodersaks. Til folk der ikke er stødt på Havtorn før kan jeg fortælle, at den hårdfør busk, har fået det navn af en grund, bærrene hænger utrolig godt fast på grenene og smatter utrolig nemt, øv en dårlig kombi.

En lille bonus Info; vi er så heller ikke de eneste der er begejstret for lige netop denne busk, der kom, op til flere gange, højlydte hvin fra køkkenet, efter mødet med adskillige edderkopper, ørentviste og mariehøner (er jo temmelig uskadelige).

Men, men, men... Til trods for al besværet, er det det HELE værd, for mums en god marmelade man får ud af det!!!

Jeg blandede tre forskellige opskrifter jeg havde fra forskellige steder, er man interesseret i at få min opskrift, så skriv til: tinagadekjaer@gmail.com

2 kommentarer:

 1. Fidusen ved at plukke havtorn er, at man skal klippe hele grenstykket med bærene af, og tage med hjem. Så lægger man dem i fryseren, og når de er gennemfrosne, er det ikke noget problem at nulre bærene af, uden at de smatter. Frysningen skulle også forbedre smagen. Man får dog en del smådyr med hjem, på den måde. Det betaler sig at fjerne så mange blade som muligt på plukkestedet, ellers må man tage dem, inden grenene går i fryseren

  SvarSlet
 2. Hello,
  When I lived as a young child in Inari, Finland we used to eat hawthorn berries by than handfuls as we played outside. Unfortunately my Danish is not more than 5-6 words, (Google translate is despicable ;) and I was wondering if it was possible to translate this to English? Love the blog as I am able to follow :)
  Mange Tak
  Ann

  SvarSlet