torsdag den 20. juni 2013

Rosen eksperimenter


Jeg har eksperimenteret... Og det er sjovt:-)

Har fundet mig en ny ynglings blog, en amerikansk side fuld af alt for meget inspirerende materiale til hjemmebrygning af nærmest alt, hvad hjertet kan begære. Hun har udgivet en hel E-bog kun om roser og deres mange anvendelsesmuligheder, du kan købe E-bogen her.

Derfor måtte den årlige tilbagevendende plukke-tur efter roser udvides lidt. Fik plukket virkelig mange, men slet ikke nok. Der var bare så mange sjove ting, der liiiige skulle afprøves :-)

Har derfor nu 4 poser med friske rosenblade i fryseren.
En, hvad der eftersignende skulle være lidt af en mirakelkur mod hoste og ondt i halsen, lavet på whisky, honning, citroner og rosenblade.
En roseneddike er det også blevet til. Ikke nok med den kan bruges i maden, hun anbefaler også, at den kan bruges fortyndet mod let solskoldethed og i andre former for sylt (= endnu mere eksperimenteren, dejligt).Jeg har lavet rosenvand og hældt på isterningeposer. Rosenvand kan bruges i mange andre opskrifter, men skulle bl.a. også være god mod huden og god at bruge i kløende hovedbunden.


Alt i alt har jeg fået lavet temmelig meget, men slet ikke nok med roser, mangler jo stadig noget saft og at få tørret nogle blade. Så afsted igen:-)
Lover at lave endnu et indlæg med opskrift på en vidunderlig Rosensaft, lånt af Camilla Plum, fra hendes program "Mad der holder" på DR1. Jeg har også nævnt saften i et tidligere indlæg her.
ENGLISH

I've been inspired by an american blog, to do so many great things with rose petals. So now I have a freezer full of Rosewater in icebags, I have made a remedy for coughs, a Rose vinegar. All I have do to now, is to gather even more roses, så that I can make the traditional Rosesyrup, I always make. So of I go :-) 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar