lørdag den 20. juli 2013

Så bliver der syltet i det lille hjem


Vi er så heldige at være med i en økologisk andelshave. 4 par deles om havearbejdet og udbyttet, det eneste det koster er arbejdskraft hver 4. Uge og lidt frø. 

I denne uge var det altså vores tur og eftersom det var tid til at tynde ud i rødbederne, fik vi en 2,5 kg fine rødbeder med hjem. 
Min kære husbond ELSKER syltede rødbeder, så det skulle de da forvandles til:-)

Opskriften er Stærkt inspireret af Camilla Plum, men har ændret lidt på nogle små ting. Kan godt lide ideen med nogle ekstra lækre krydderier, så det ikke bliver så kedeligt og ensartet. De er meget populære herhjemme og derfor får I opskriften her:


Syltede rødbeder:

2,5 kg rødbeder

3 spsk salt

1,5 L. Eddike/æblecidereddike

800 g. Sukker/Økologisk rørsukker

1 spsk hele kardemomme kapsler

2 kanelstænger

1 spsk hel allehånde

3 laurbærblade

4 spsk sennepsfrø

2 spsk hele sorte peber

2 kviste frisk timian.


Rødbederne koges i vand i ca. 30-45min alt efter størrelse. De skal være møre, men stadig faste. 
Jeg putter dem direkte i isvand, når de har kogt, på denne måde er skindet lige til at smutte af.


Rødbederne skæres i skiver og lægges i skoldede glas (jeg skyller først i kogende vand, derefter i en stærk alkohol).


Resten af ingredienserne koges sammen og hældes over rødbederne.


De kan holde virkelig længe, hvis de opbevares korrekt (køligt og mørkt).

Ingen kommentarer:

Send en kommentar